Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dierenleed gemeld in Belgisch pluimveehouderij

15 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
vleeskuiken_ANP_NIETHERGEBRUIKEN

© Bron: ANP MARCEL VAN HOORN

In een pluimveehouderij in het Belgische Tielt worden ongeschikte kuikens gedood door ze te verdrinken of hun nek te breken. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights liet een undercovermedewerker er beelden maken. ‘Weerzinwekkende praktijken’, aldus de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Hij liet weten nog donderdag de inspectie naar het kippenbedrijf te sturen.
Te kleine kuikens of dieren met afwijkingen worden afgemaakt of in een krat aan hun lot overgelaten. ,,Het gooien met dieren, kuikens systematisch de nek breken of verdrinken, is onduldbaar'', liet Weyts optekenen. Hij wil snel maatregelen treffen.

Misvormde vleeskippen

Om het verdere leven van kuikens in de vleeskippensector in beeld te brengen heeft Animal Rights beelden gemaakt in twee vleeskuikenhouderijen, gelegen in de provincie West-Vlaanderen en in de provincie Antwerpen. In deze bedrijven worden vleeskuikentjes op amper zes weken tijd vetgemest voor de slacht met proteïnerijke voeding. De dieren brengen hun korte leven door in een stalruimte tussen duizenden soortgenoten.
Animal Rights verspreidde eerder dit jaar al schokkende beelden over de praktijken in een varkensslachthuis, ook in Tielt. Dat moest tijdelijk zijn deuren sluiten. De organisatie roept de Vlaamse overheid in een petitie op te stoppen met het promoten van vlees- en zuivelproducten.
Bron: ANP en Animal Rights

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.