Vroege Vogels

Dierenbeul liet spoor van dode beesten achter

  •  
01-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kippen_tinyvdmeer_03.jpg

© Fotograaf: Tinyvdmeer

De dierenbeul die in maart en april een slachting aanrichtte en een spoor van dierenlijkjes achterliet op vooral kinderboerderijen in Assen, vond het ,,leuk'' om dieren te verminken en pijn te doen. De 25-jarige Martin F. had het vooral voorzien op kippen, hanen en kuikentjes die hij gruwelijk toetakelde voordat hij ze doodde.

Kick

De rechtbank in Assen, waar hij dinsdag terechtstond, wil dat F. direct wordt opgenomen in een forensische psychiatrische kliniek. F. werd begin mei aangehouden na een tip. Hij had toen al zo'n tien keer toegeslagen bij kinderboerderijen en particulieren in de Drentse hoofdstad. Volgens de officier van justitie genoot de man ervan om de dieren te laten lijden. ,,Met name kippen, omdat die hun angst laten zien. Die maken noodkreten, dat is waar ik op kickte'', vertelde hij de politie na zijn aanhouding, bleek tijdens de rechtszaak.

Onbegrip

De man verklaarde dat hij indertijd zwaar onder de drugs zat. De officier van justitie zei dat de daden van F. ,,angst, afschuw en onbegrip in het hele land'' hebben opgeroepen. Ook veel kinderen hebben het resultaat van zijn gruweldaden gezien ,,en dat in een kindvriendelijke omgeving als een kinderboerderij''. Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat de kans op herhaling groot is, stelde de officier. F. moet daarom zo snel mogelijk worden behandeld.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.