Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenbescherming tegen kamelenactie Dierendag Makro

  •  
04-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kamelen_veluwe.jpg
De Dierenbescherming is tegen een actie van de Makro met kamelen op Werelddierendag. Wie zich vrijdag als eerste met een levende kameel bij een van de 17 Makrovestigingen meldt, kan ter plekke 20 vouchers van 50 euro per stuk incasseren. Dat maakte de groothandel voor winkelende ondernemers donderdag bekend.
Dierenleed
,,Zoiets keuren wij natuurlijk af. Met kamelen over straat gaan of in een trailer laden voor een reclamestunt, vinden wij ronduit dierenleed", aldus een woordvoerder van de Dierenbescherming. De Makro bestaat op 31 oktober 45 jaar en de actie maakt onderdeel uit van de festiviteiten. ,,Wij leggen juist elke kameel die komt in de watten en hebben daarvoor fruit en groente voor de dieren klaarstaan", aldus een woordvoerder van de Makro.
Particuliere kamelenbezitters
Er zijn voor zover bekend weinig particulieren die een kameel bezitten; wel zijn er volgens de Dierenbescherming enkele professionele kamelenhouders. In Berlicum in Noord-Brabant bevindt zich bijvoorbeeld een kamelenfarm waar de melk van deze dieren wordt verkocht. In het Gelderse Groesbeek zit een kamelenfokkerij die luistert naar de naam De Bult. Verder bezitten sommige dierentuinen en circussen kamelen. Campings en natuurparken zetten 's zomers kamelen nog wel eens in om er bezoekers tochten mee te laten maken.
Update:
De eerste klanten hebben zich gemeld bij de Makro met een levende kameel. Bij een filiaal in Breda stond vanochtend om 7 uur al de eerste klant met een kameel. De vrouw en haar beest hadden de nacht op het parkeerterrein doorgebracht. Voor de kameel werd een uitgebreid ontbijt opgediend, zo meldt BN De Stem. Ook in Groningen, Hengelo, Duiven en Nijmegen stond vanochtend iemand met een kameel paraat om de beloofde tegoedbonnen op te halen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.