Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenbescherming: 'Niet weer investeren in kooi'

  •  
05-02-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip_kooi.jpg
De Dierenbescherming vindt het 'absoluut geen goed plan' om leghennen voortaan te houden in een kippenren naar Duits voorbeeld. "Het blijft een kooi en is geen alternatief voor de legbatterij'', aldus de woordvoerder.
En: "Het is raar dat ondernemers nu toch weer kunnen investeren in een kooi, terwijl minister Gerda Verburg de veehouderij over vijftien jaar duurzaam wil hebben.''
Maandag volgde een Kamermeerderheid Verburg (Landbouw) in haar plan om legpluimvee te gaan houden in de kleinvolière. De coalitie is verdeeld. De PvdA ziet er niets in en rept van een 'opgerekte verrijkte kooi'. CDA en ChristenUnie (CU) vinden het Duitse systeem evenmin ideaal, maar wel een forse verbetering ten opzichte van de legbatterij die in 2012 wordt verboden in de Europese Unie. CDA en CU kregen bijval van VVD, SGP en PVV.
Om aan te geven dat het Duitse systeem geen eindpunt mag zijn, roepen PvdA en ChristenUnie minister Gerda Verburg (Landbouw) op voorrang te geven aan het zoeken naar aansprekende diervriendelijke alternatieve manieren om dieren te houden. "We hebben oog voor de sector, maar ook voor dierenwelzijn. Vandaar dat we deze ontwikkeling in gang willen zetten'', aldus Ernst Cramer (CU).
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.