Vroege Vogels

Dierenbeschermers bepleiten dood couveuse-ijsbeertje

  •  
19-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_155652.jpg
Couveuse-ijsbeertje Knut, dat Duitsland al sinds december in zijn ban houdt, had maar beter niet kunnen leven. Dat zeggen dierenbeschermers maandag in Duitse media.
Knut, het eerste ijsbeertje in dertig jaar tijd dat in de dierentuin van Berlijn is geboren, werd door zijn moeder verstoten. Zijn verzorger blijft sindsdien dag en nacht bij hem, speelt met hem, knuffelt hem en geeft hem zes keer per dag de fles.
Maar volgens dierenbeschermers past dit soort opvoeding door de mens niet bij de soort en zal het dier later gestoord gedrag vertonen. Daarom had Knut beter kunnen worden afgemaakt. ,,Hij zal altijd op de verzorger zijn gericht. Hij wordt geen echte ijsbeer'', aldus de directeur van de dierentuin van Aken. ,,Men had eerder de moed moeten hebben hem te laten overlijden. Daarvoor is het nu te laat.''
Dierenbeschermer Frank Albrecht gaat nog verder; ,,De 'handmatige' opvoeding is een grove schending van de wet. Eigenlijk zou de dierentuin de berenbaby moeten doden.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.