Vroege Vogels

Dieren uit het circus

  •    •  
11-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Circus.jpg
Geen leeuwen meer door een hoepel, geen olifanten meer die kunstjes moeten doen. Vanaf dinsdag mogen wilde dieren niet meer optreden in het circus. Het is een grote overwinning voor dierenbeschermingsorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit . Sterker nog, met dit doel werd ze tien jaar geleden opgericht. Nu dit is behaald, heft de organisatie zich per direct op. In Vroege Vogels een gesprek met de directeur Leonie Vestering.
Het enige probleem dat zij nog ziet is de opvang van de dieren die 'met pensioen' worden gestuurd. Wilde Dieren de Tent Uit vreest dat de dieren nu alsnog in het buitenland hun kunstjes moeten vertonen of verdwijnen in een handelscircuit van exotische dieren. Maar staatssecretaris Dijksma liet weten dat ze de opvang overlaat aan de circussen zelf.
Dijksma kondigde het verbod afgelopen december aan. Het gaat 15 september in. Volgens de staatssecretaris tasten het vele gereis, de beperkte beschikbare ruimte en het soms aan de ketting leggen het welzijn van wilde dieren aan. ,,Het is niet meer van deze tijd dat wilde dieren als olifanten en tijgers optreden in een circus. De aantasting van het dierenwelzijn weegt niet op tegen het gebruik van deze dieren voor vermaak en instandhouding van een traditie'', zei ze destijds.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.