Vroege Vogels

Dieren ook oorlogsslachtoffers in Gaza

  •  
19-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koning_der_dieren_leniedoornkamp.jpg

© Foto is gemaakt in Dierentuin Emmen. Fotograaf: leniedoornkamp

Niet alleen mensen krijgen te maken met de ellende die een oorlog met zich meebrengt. In Gaza blijkt een dierentuin te liggen waar de dieren slachtoffer zijn geworden van de beschietingen. De zoo wordt gerund door Hamas en werd meerdere keren getroffen tijdens beschietingen tussen Israël en Hamas. Zo'n acht tot tien apen kwamen daarbij om het leven, vertelde Abu Sameer, de dierenarts van het park aan CNN.
Dode dieren
Ook een pauw, gazelle, leeuw en vos kwamen om. De karkassen van de dode dieren liggen verspreid over het verschroeide gras tussen de hokken. Veel dieren in het park zijn zwak en getraumatiseerd. Medewerkers van de dierentuin zeggen dat de dieren niet alleen gewond zijn geraakt, maar ook al dagenlang niets gegeten hebben omdat er geen geld is om voedsel te kopen. ,,De situatie is erg slecht", aldus Sameer. Vooral voor de leeuwen is de nood hoog.
Dagen zonder voedsel
De drie overgebleven roofdieren in het park hebben vlees nodig om te overleven, maar de dierentuin kan dit niet betalen. ,,Ze hebben al 10 tot 15 dagen niet gegeten", zegt hij. ,,We konden niet bij ze komen tijdens de gevechten. Toen het wat rustiger werd konden we wel wat water brengen." Om toch iets voor de dieren te doen, kochten journalisten van CNN zes kippen om de leeuwen te voeren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.