NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dieren laten zich steeds vaker zien bij snelwegen

27 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Duif vliegt over snelweg - video
Dieren laten zich steeds vaker zien op en langs de Nederlandse snelwegen nu veel mensen thuisblijven vanwege het coronavirus. Dat meldt Rijkswaterstaat donderdag. Doordat veel mensen thuisblijven, is er minder verkeer op de weg.

"Waar het langsrazende verkeer normaal gesproken klein en middelgroot wild afschrikt, komt er nu veel minder vaak een voertuig langsgereden", zegt Rijkswaterstaat, die waarschuwt dat de dieren "een mogelijk risico vormen" voor het verkeer.

Weggebruikers moeten ondanks de relatief lege snelwegen alert zijn, vindt Rijkswaterstaat. "Dieren zijn onvoorspelbaar en kunnen, als zij zich veilig wanen, plotseling oversteken. Let dus tijdens je rit goed op de weg én op de berm om de kans op een aanrijding te voorkomen."

Bron: ANP
De foto komt van een filmpje die in 2016 naar ons is opgestuurd van een duif die over de snelweg met auto's meevliegt:

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.