Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dieren gaan naar de kerk

4 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
kerk herfst
Een kerk in het Australische Hunters Hill heeft dinsdag haar deuren opengezet voor dieren in het kader van Werelddierendag. Bezoekers kwamen onder meer met katten, honden, ratten en hagedissen. Er werden verschillende liederen gezongen zoals What A Wonderful World.
In de katholieke kerk werd ook ruimte geboden te bidden voor reeds overleden huisdieren. "Dieren zijn voor ieder mens een belangrijk onderdeel van het leven", zo meldde dominee Michael Armstrong tegenover The Daily Telegraph.

Voor het eerst

"Wij stellen onze kerk open om een goed voorbeeld te geven en om dieren te eren." Nooit eerder waren er dieren in de kerk op 4 oktober. De activiteit werd georganiseerd in samenwerking met de Wereldbeschermingsdienst van de Dieren (WLPA).
Bron: NU.nl

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.