Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dieren dood door uitdroging na verhuizing

  •  
19-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_29.jpg
De politie heeft in een woning in Westdorpe (Zeeland) de overblijfselen van een dode hond en zeven dode cavia’s gevonden. De eigenaren waren in november vorig jaar naar België verhuisd en hadden de dieren aan hun lot overgelaten. Zij zijn door uitdroging omgekomen, meldde de politie dinsdag
Honden
De dode hond lag in een schuur. Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar het tweede dier is gebleven. Mogelijk heeft de ene hond de andere opgegeten, aldus de politie. De restanten van de cavia’s lagen in een hok in de tuin.
Stankoverlast
De overblijfselen werden een week geleden gevonden na een melding over stankoverlast. De eigenaren, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, hebben zich dinsdag bij de politie gemeld en zijn aangehouden. Zij konden volgens een politiewoordvoerster geen steekhoudend argument geven voor hun handelen. De woning was na de verhuizing leeg achtergelaten.
Dagvaarding
De vrouwen zijn met een dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld. Zij moeten zich later voor de rechter verantwoorden. Ook krijgen ze de rekening van de kosten voor schoonmaak en ongediertebestrijding die de gemeente heeft gemaakt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.