Vroege Vogels

"Deze trein mogen we niet missen".

  •    •  
15-10-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Beat_The_NHeat_Now_10.jpg
De kaartverkoop voor het grote nationale klimaatevenement Beat The Heat Now is gestart. Het evenement is een massale oproep aan de politieke leiders om van de VN-klimaattop in Kopenhagen een keerpunt te maken. Het vindt plaats op zaterdag 12 december in drie grote hallen van de Utrechtse Jaarbeurs van 16.30 tot 22.00 uur. Het programma is een interessante mix van engagement en amusement. Kaarten bestellen kan via www.beattheheatnow.nl . Er zijn 20.000 kaarten beschikbaar en ‘op=op’.
Kasper van Kooten en band ontvangen vrienden en zingen de mooiste Nederlandstalige (klimaat)liedjes. Boris en band verzorgen een eenmalig en uniek concert met gastoptredens van bekende artiesten. Voor de talkshow schuiven tientallen politici, wetenschappers en BN-ers aan, waaronder oud-milieuminister en Beat The Heat Now-woordvoerder Pieter Winsemius, poolreiziger Marc Cornelissen en Leontien van Moorsel die met een speciale ploeg Eneco-fietsers aanwezig is . Vincent Bijlo zal een speciale cabaretact gaan doen. De komende weken zullen we nog meer van het programma bekendmaken. De presentatie is in handen van onder meer Harm Edens, Menno Bentveld en Floortje Dessing. Aleid Wolfsen, burgemeester van gaststad Utrecht, opent het evenement.
Start klimaattop
Beat The Heat Now vindt plaats op de wereldwijde 'Climate Action Day' tijdens de beslissende VN-klimaattop in Kopenhagen. Beelden van de acties overal op de wereld zullen in de Jaarbeurs te zien zijn. Natuurlijk wordt uitgebreid stilgestaan bij het verloop van de onderhandelingen tot op dat moment. De organisatie is in handen van de KopenhagenCoalitie, het samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties dat zich er voor inzet dat de wereldleiders in Kopenhagen de knop omzetten. Woordvoerder Pieter Winsemius: ‘Deze trein mogen we niet missen’.
Kopenhagen Express
De finale van het evenement is om 21.00 uur als de speciale Kopenhagen Express met 150 prominente gasten met onder meer minister Cramer, Kamerleden, Europarlementariërs, journalisten, jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties vertrekt richting Kopenhagen. De trein is beschikbaar gesteld door de NS. De trein wordt de langste rijdende petitie ter wereld. Iedere Nederlander kan zijn of haar persoonlijke boodschap aan de politiek leiders in Kopenhagen meegeven en vanaf volgende week op de trein zetten via www.beattheheatnow.nl .
Kaartjes
De kaartjes voor Beat The Heat Now kosten € 5,- per stuk en kunnen worden besteld via www.beattheheatnow.nl . Op deze site zijn ook de meest actuele gegevens te vinden over het evenement. Net als informatie over de achtergrond, de klimaattop en de participanten in de KopenhagenCoalitie.
Bron: Beat The Heat Now
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.