Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Determineren van fossielen

7 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
sabeltandtijger.jpg
Het Natuurhistorisch Rotterdam en Educatief Centrum Historyland organiseren op zondag 9 oktober 2016 een determinatiedag voor fossiele strandvondsten in Hellevoetsluis. In Nederland zijn vele honderden verzamelaars van  fossielen. Deze zijn onder andere gevonden op het strand van de Maasvlakte 2 en De Zandmotor. Fossielen van mammoeten, neushoorns en zelfs sabeltandkatten worden daar veelvuldig gevonden.

Determinatiedag

Deze determinatiedag is er niet alleen voor de verzamelaars. Ook de deskundigen hebben veel aan een dag als deze.  Het levert de wetenschap nieuwe kennis op en voor de verzamelaars goede determinaties van hun fossielen. Aanwezige kenners van Het Natuurhistorisch zijn Dick Mol, Sander Schouten en Bram Langeveld. De determinatiedag vindt plaats op zondag 9 oktober 2016 in Educatief Centrum Historyland (Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis) van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.