Vroege Vogels

Determineren van fossielen

  •    •  
07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
sabeltandtijger.jpg
Het Natuurhistorisch Rotterdam en Educatief Centrum Historyland organiseren op zondag 9 oktober 2016 een determinatiedag voor fossiele strandvondsten in Hellevoetsluis. In Nederland zijn vele honderden verzamelaars van  fossielen. Deze zijn onder andere gevonden op het strand van de Maasvlakte 2 en De Zandmotor. Fossielen van mammoeten, neushoorns en zelfs sabeltandkatten worden daar veelvuldig gevonden.

Determinatiedag

Deze determinatiedag is er niet alleen voor de verzamelaars. Ook de deskundigen hebben veel aan een dag als deze.  Het levert de wetenschap nieuwe kennis op en voor de verzamelaars goede determinaties van hun fossielen. Aanwezige kenners van Het Natuurhistorisch zijn Dick Mol, Sander Schouten en Bram Langeveld. De determinatiedag vindt plaats op zondag 9 oktober 2016 in Educatief Centrum Historyland (Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis) van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.