Vroege Vogels

Den Haag wil windmolens in de stad

  •  
20-02-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_300077.jpg

© Windmolen

De gemeente Den Haag wil nog dit jaar dertig tot vijftig kleine windmolens plaatsen in de stad. Elke molen levert energie voor maximaal vier huishoudens. Met de schone energie hoopt de gemeente de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Dat schrijft wethouder Pieter van Woensel dinsdag in een brief aan de gemeenteraad.
De wethouder heeft 200.000 euro beschikbaar gesteld voor windenergieprojecten in de stad en hij probeert tevens gebruik te maken van subsdies. Bovendien hebben enkele Haagse bedrijven toegezegd een bijdrage te willen leveren in de vorm van kennis, locaties of geld.
,,De windmolens zijn mooi vormgegeven en passen uitstekend op markante plaatsen in de stad'', aldus Van Woensel. Hij denkt daarbij aan rotondes of hoge gebouwen.
Het college wil ook enkele windturbines plaatsen bij de verkeersknooppunten Ypenburg en Prins Clausplein. De molens met een masthoogte van ongeveer 105 meter zouden elk 1200 huishoudens van stroom kunnen voorzien. De gemeenteraad en provincie moeten het plan nog goedkeuren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.