Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Den Haag krijgt Europese milieuprijs

  •  
28-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
branding_02.jpg
Den Haag is winnaar van de Climate Star Award 2009, een Europese prijs voor steden die zich inzetten voor een beter klimaat. Dat maakte de gemeente Den Haag dinsdag bekend.
De award is ingesteld door de Climate Alliance, een netwerk van ruim 1400 Europese steden. Dit jaar deden 444 plaatsen een gooi naar de prijs. Vijftien steden kregen de prijs toegekend waaronder Den Haag als enige Nederlandse stad.
De residentie kreeg de klimaatprijs onder meer voor de zeewaterwarmtecentrale van woningcorporatie Vestia. De nieuwe centrale zorgt voor 50 procent minder uitstoot van CO2 door bij de verwarming van achthonderd huizen in Duindorp gebruik te maken van warmte uit zeewater. Den Haag heeft verder projecten met windenergie, gebruik van aardwarmte en zonne-energie. In 2050 wil de stad volledig klimaatneutraal zijn.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.