Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Den Haag investeert in windmolenpark op zee

  •  
24-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolenpark_energie.jpg
Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft 10 miljoen euro gereserveerd voor de bouw van twee windmolens op zee. Daarmee is de stad, naar eigen zeggen, de eerste gemeente die heeft besloten bij te dragen aan het initiatief van beleggingsfonds Meewind. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.
Het fonds zet zich in voor de versnelde aanleg van een windmolenpark als middel tegen de klimaatverandering. De molens, die deel moeten uitmaken van een windmolenpark, hebben een capaciteit die groot genoeg is om achtduizend Haagse huishoudens van elektriciteit te voorzien. De komende weken wordt het voorstel over de financiële bijdrage verder uitgewerkt.
De gemeente wil in 2050 een klimaatneutrale stad zijn. Dat betekent dat de stad dan geen CO2 meer wil uitstoten. Wethouder Peter Smit (VVD, Milieu): ,,Dat kunnen we bereiken door enerzijds slimmer en zuiniger met ons energieverbruik om te springen en anderzijds meer in te zetten op duurzame energieopwekking.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.