Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Den Haag geeft premie voor sloopauto's

  •  
29-10-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Woont u in Den Haag en is uw auto ouder dan 17 jaar? Dan kunt onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen van een slooppremie van maar liefst 1000 euro. De gemeente wil door het van de weg halen van oude, stikstof en fijnstof uitbrakende auto's er voor zorgen dat de luchtkwaliteit in de regio verbetert. Een reportage van het milieuvriendelijk demonteren van de allereerste slooppremie-auto.
Wat houdt de subsidieregeling in?
De gemeente Den Haag heeft vanaf 1 oktober 2008 een gemeentelijke subsidieregeling voor de sloop van oude particuliere personenauto's: de slooppremie. De hoogte van de premie is € 1.000,- per personenauto. De subsidieregeling is bedoeld voor Haagse eigenaren van een particuliere personenauto met een datum eerste toelating (DET) op de weg van 1991 of eerder of een datum afgifte deel I van 1991 of eerder. De regeling duurt maximaal tot en met 31 december 2009, zolang de voorraad strekt.
Waarom deze subsidieregeling?
De slooppremie is naast de nieuwe subsidie voor roetfilters één van de maatregelen die gemeente Den Haag inzet om de luchtkwaliteit in Den Haag te verbeteren en duurzame mobiliteit te verbeteren. Personenauto's van voor 1992 stoten betrekkelijk veel schadelijke stoffen uit. Het laten slopen van uw oude auto komt dus niet alleen ten goede aan uw eigen portemonnee, maar is ook beter voor het milieu, uw gezondheid en die van uw omgeving.
Wat zijn de voorwaarden?
  • Het voertuig is een particuliere personenauto.
  • De aanvrager staat minimaal twee jaar bij de gemeente Den Haag als inwoner ingeschreven.
  • De particuliere personenauto heeft een datum eerste toelating op de weg óf datum afgifte deel I van 1991 of eerder. Zie kentekenbewijs.
  • De auto staat minimaal 2 jaar op naam van de Haagse kentekenhouder. Zie aanvang tenaamstelling of datum afgifte deel II op het kentekenbewijs.
  • De APK van de personenauto is minimaal nog 3 maanden geldig.
  • De auto verkeert nog in een rijwaardige staat.
  • De aanvrager kan een kopie van een geldig vernietigingsbewijs overleggen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.