Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

DekaMarkt stopt met verkopen van vlees van foie gras-eenden

  •  
21-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
DekaMarkt stopt met het verkopen van vlees van eenden uit de foie gras-industrie. Deze toezegging deed DekaMarkt aan Wakker Dier nadat Wakker Dier hen vroeg het product Confit de Canard, een blik met gekonfijte eendenpoten van gedwangvoederde foie gras-eenden, uit het schap te verwijderen. Het verzoek volgde nadat de Franse vleesleverancier had bevestigd dat de eendenpoten in het blik inderdaad uit de foie gras-industrie komen. Wakker Dier was hierover verbaasd, want de DekaMarkt weert - net als andere supermarkten - de omstreden foie gras uit haar winkel. Maar door vlees van gedwangvoederde eenden te verkopen, houdt de supermarkt wel deze industrie mee in stand. Wakker Dier adviseert klanten die het product toch gekocht hebben om het terug te brengen naar de winkel.
Bron: wakkerdier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.