Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Deens festival recyclet bier van urine

  •  
03-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
De organisatoren van het festival van Roskilde zamelen 25.000 liter urine in om gewassen te bemesten waarvan uiteindelijk bier wordt gebrouwen. Het grootste festival van Noord-Europa draagt de slogan 'Van pis tot pils' en alle 100.000 festivalgangers mogen bijdragen.
De urine komt terecht in speciale tanks, die vervolgens naar dichtbijgelegen akkers worden gebracht waar mout groeit. Als alles goed gaat, drinken de bezoekers van Roskilde in 2017 bier van mout die ze zelf hebben bewaterd, meldt de Huffington Post donderdag.
Roskilde staat al langer bekend om zijn groene imago en lanceert elk jaar initiatieven om het festival duurzaam te laten verlopen. Het festival is zaterdag begonnen en duurt nog tot komende zaterdag. Te zien zijn onder meer Paul McCartney, Disclosure en Florence + the Machine.
Bron: ANP

Meer over:

urine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.