Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Deel van Boschplaat op Terschelling weer toegankelijk

  •  
10-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_308655.jpg

© Beschermd Vogelgebied De Boschplaat

Vanaf 10 juli wordt een groot deel van de oostelijke Boschplaat weer opengesteld voor bezoekers. Het betreft het gebied van de Derde en Vierde Duintjes. Bij het tot stand komen van het beheerplan is afgesproken dat de ontwikkeling van het broedseizoen bepalend zou zijn voor de duur van het afsluiten van dit gebied.
Na de recente zomerstorm heeft Staatsbosbeheer geconstateerd dat in het bewuste gebied geen broedvogels meer aanwezig zijn. Daardoor is afsluiting niet langer nodig. Daarom kan het gebied van de Derde en Vierde Duintjes nu, ca. een week eerder dan gewoonlijk, weer opengesteld worden.Op de uiterste oostpunt blijven twee kleinere delen, de Koppen van 28 ten oosten van de Vijfde Slenk en de zogenaamde Koffieboonplaat, nog wel afgesloten. Op de Koppen van 28 zitten flinke aantallen jonge meeuwen die nog niet kunnen vliegen. De Koffieboonplaat wordt in deze tijd van het jaar steeds belangrijker voor rustende wadvogels. Als het hoogwater is verzamelen zich hier grote aantallen scholeksters, rosse grutto’s, wulpen, bontbekplevieren en sterns om te slapen en uit te rusten. Ook is het een rustplaats voor een groep zeehonden.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.