Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Debat over 'hyperconsumptie'

  •  
09-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jacuzzi.jpg
U bent zeer gemotiveerd om het land in te trekken, zei donderdag milieuminister Jacqueline Cramer tot de Tweede Kamer. Zij doelde op een royaal gesteunde motie van de PvdA over het op gang brengen van een breed debat over maatschappelijk verantwoorde consumptie.
In de wandelgangen wordt al gesproken over de jacuzzimotie. PvdA'er Diederik Samsom, de initiator van de motie, ergert zich openlijk aan een opblaasbare jacuzzi voor in de tuin die een bouwmarkt afgelopen zomer in de aanbieding had.
Voor hem is het een voorbeeld dat de milieubewuste consument meer op papier bestaat dan in werkelijkheid.
Nederlanders willen meer weten over energie en milieu. Volgens onderzoek dat TNS Nipo deed in opdracht van Milieu Centraal, willen zes op de tien mensen meer informatie over klimaatverandering, milieubewust leven of risico's voor het milieu.
Van de ondervraagde personen geeft 92 procent aan zich zorgen te maken over het milieu. De betrokkenheid bij het probleem blijkt overigens nogal te verschillen, want meer dan de helft van de mensen geeft aan vooral informatie te zoeken zodat ze goedkoper uit zijn en ook de milieuvervuiling beperken. Bijna 30 procent zoekt praktische tips om bij de dagelijkse activiteiten het milieu te ontzien.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.