Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘De gezonde wandelroute’ op landgoed Zwaluwenburg_25_07_2005

  •  
25-07-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_125720.jpg
In de eerste maand na opening zijn al 3.000 mensen op stap geweest met het wandel-doe-boekje.
In het boekje van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen en A. Vogel worden een aantal geneeskrachtige planten, bomen en struiken besproken die u langs de rode paaltjesroute op landgoed Zwaluwenburg tegenkomt. De wandelroute is ongeveer 4 kilometer lang en laat u een prachtig gevarieerd landschap met loof- en naaldbossen, oude boerderijen en door houtwallen omzoomde weilanden en kruidenvelden zien. Tijdens de route komt u eveneens langs huis Zwaluwenburg, een van de best bewaarde en fraaiste 18de-eeuwse landhuizen van Gelderland.
Geurige en kleurige kruidenvelden
Tevens loopt u door de kruidenvelden van A. Vogel. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen hebben deze velden aan hen verpacht. Er worden op biologische en milieuvriendelijke wijze ingrediënten verbouwd voor homeopathische geneesmiddelen en natuurlijke producten. Zomers is het op de kruidenvelden een kleurenzee van bloeiende planten en ruikt het er heerlijk. Op het gezond-bewegen-veld kunnen kinderen zich heerlijk uitleven.
Het wandelboekje is gratis af te halen bij zorgboerderij Westbroek, gelegen nabij de ingang van landgoed Zwaluwenburg, aan de Eperweg (N309) in 't Harde.
Veel wandel-doe-plezier gewenst op landgoed Zwaluwenburg!
Excursies: A.Vogel organiseert op 2, 4, 9, 11, 16 en 18 augustus speciale zomerexcursies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.