Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De wonderbaarlijke wereld van mieren

  •  
03-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
Mieren
Mieren hebben zeer verfijnde hersenen. Ze leven niet alleen in complexe sociale gemeenschappen, maar zijn ook goede architecten. Tim Möhlmann en Jitte Groothuis van de Wageningen Universiteit houden woensdag een lezing waarin het brein en het gedrag van de mieren onder de loep worden genomen.
In de WURtalk 'De wonderbaarlijke werelden van mieren' vertellen Tim en Jitte over bijzondere mierensamenlevingen. Beide zijn gepassioneerd mierenhouder. 
Tim zal je introduceren aan een aantal mierensoorten met wie we onze wereld delen, en uitleggen hoe we kunnen profiteren van hun diversiteit. Hij zal ook een demonstratie geven van verschillende levende mierenkolonies in custom-made nesten. Jitte zal vertellen over het insectenbrein. In zijn talk zal hij verder ingaan op wat we geleerd hebben over de basis van gedrag door het bestuderen van mierenhersenen.
Lees meer over de lezingen van de Wageningen Universiteit:  WURtalks . De talks zijn in het Engels. Deelname is gratis, maar je moet je aanmelden om een plaats te reserveren

Meer over:

mieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.