Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De Vogelwachter

  •  
10-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
De Boschplaat is sinds 1970 een Europees natuurreservaat en is al vanaf 1910 eigendom van Staatsbosbeheer. Op De Boschplaat broeden rond de 65 verschillende vogelsoorten. Van 15 maart tot en met 15 augustus zijn belangrijke broedlocaties niet toegankelijk voor publiek.
Den Hartog filmde voor de documentaire naast De Boschplaat ook Engelsmanplaat en Rottumerplaat. Op deze plekken zijn in het broedseizoen ook permanent vogelwachters aanwezig. In de documentaire komen ook oude vogelwachters aan het woord. Hun verhalen worden ondersteund met uniek historisch fotomateriaal. Beelden van kwelders, slenken en wadplaten geven de dynamiek van dit prachtige gebied weer.
Noorse-Stern
De Jong is de laatste professionele vogelwacht met een dienstverband; nieuwe vogelwachters werken op vrijwillige basis. Zij draaien diensten van een week. De vogelwachters bewaken niet alleen het terrein, maar geven ook voorlichting en inventariseren de vogelstand.
horizon

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.