De Vegetarische Slager wint Triodos HartHoofdprijs
• 26-09-2011
• leestijd 1 minuten
© Slager
Tijdens de internetstemming kwam De Vegetarische Slager als eerste uit de bus, in een competitie met 8 andere duurzame ondernemers. De Vegetarische Slager ging bijna één jaar geleden van start in Den Haag en heeft inmiddels ruim 30 verkooppunten verspreid over Nederland en België.
Voedselketen
Ambitie van de Vegetarische Slager is om dieren uit de voedselketen te bevrijden door producten op basis van plantaardige eiwitten te maken. Jaap Korteweg: “wanneer je mensen lekkerder kunt laten eten en tegelijk iets goeds kunt laten doen voor dieren, natuur, klimaat, milieu, het wereldvoedselvraagstuk en hun eigengezondheid, kan dat een doorbraak betekenen die we wereld een ander aanzien kan geven”.
Hartstochtelijk
De producten van de Vegetarische Slager hebben als uitgangspunt dat zelfs hartstochtelijke vleeseters ze lekker moeten kunnen vinden zonder gewenningsperiode of zonder het gevoel iets te missen. Toen Ferran Adria (El Bulli) de 100% plantaardige kipspiesjes proefde in hotel/restaurant Elzenduin kon hij niet geloven dat het geen kip was! Jaap Korteweg: “als we zelfs de beste kok ter wereld kunnen overtuigen, moet dat zeker lukken met de 75% van de Nederlanders die niet meer dagelijks vlees eet, maar nog op zoek is naar spectaculaire plantaardige vervangers.”