Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De unieke kans: een foto van een walrus | Door de lens van

  •  
01-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1064 keer bekeken
  •  

Miriam van Dun hoorde in september dit jaar dat er een walrus in Harlingen was neergestreken om even uit te rusten. Een unieke kans voor haar om een foto van een zo'n bijzonder dier te maken. Ze liet alles uit haar handen vallen en reed gelijk naar Harlingen.

Slapend model

De walrus was gewoon aan het slapen, maar af en toe keek ze op. “Dan maak je zo snel mogelijk een foto”, vertelt Miriam. De foto zette ze op de site van Vroege Vogels.  Ze had verwacht dat de walrus grotere en langere slagtanden zou hebben, maar dat viel mee: “Dat kwam ook doordat het een klein vrouwtje was.” Twee van haar foto's plaatste ze op de Vroege Vogels site.

Walrus. Fotograaf: Miriam van Dun

De walrus die Miriam gefotografeerd heeft.

© Fotograaf: Miriam van Dun

walrus

Deze walrus - die volgens de medewerkers van Zeehondenopvang Pieterburen, goed doorvoed en gezond is - lag in Harlingen op de kade uit te rusten. Inmiddels heeft ze het ruime sop weer gekozen

© Fotograaf Miriam van Dun

Meer rekening houden met de natuur

Tijdens het fotograferen probeert Miriam vooral het dier in actie vast te leggen of als het dier haar aankijkt. “Ik probeer dan een emotie te laten zien in de foto.” Dat doet ze door zoveel mogelijk afstand te houden en te fotograferen met een telelens. Met haar foto’s hoopt ze vooral dat anderen zien hoe mooi dieren zijn en hoe mooi de natuur is: “Ik hoop dat dat mensen dan meer rekening houden met de natuur.” 

vijf_jonge_vosjes_5cb4b17ce68ba_large

Vijf jonge vosjes in één hol, dat is wel heel bijzonder!

© Fotograaf Miriam van Dun

slapend_vossenwelpje

Dit welpje was aan het spelen en viel ineens zomaar in slaap.

© Fotograaf Miriam van Dun

vosje3

Urenlang geduldig wachten leverde uiteindelijk toch deze foto van een jong vosje op.

© Fotograaf Miriam van Dun

De natuurfotopagina van Vroege Vogels bestaat sinds 2005. Kijkers, luisteraars en volgers van Vroege Vogels kunnen hier hun eigen natuurfoto’s uploaden. Wie zijn deze fotografen? In de videoserie ‘Door de lens van’ bezoeken we acht fotografen. Bekijk alle video’s van ‘Door de lens van’ op ons YouTube-account!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.