Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Troeteleik van Ulvenhout

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
931 keer bekeken
  •  
troeteleik
Bijna iedereen kent hem: de oude eikenboom bij Ulvenhout. Al meer dan dertig jaar staat hij prominent in de middenberm van de A58. Maar de snelweg moet verbreed en voor de boom is geen plaats meer. Het protest groeit.
De Bomenstichting kondigde al meteen verzet aan, net als dertig jaar geleden. Toen werden veel bomen van landgoed Anneville gekapt voor de aanleg van de A58. De troeteleik bleef gespaard, omdat hij precies in de middenberm van de A58 stond. Nu is dat niet langer mogelijk, want de middenberm gaat gebruikt worden voor de verbreding van de snelweg. Omdat de boom meer dan 160 jaar oud is, is verplaatsing niet mogelijk. 
De Bomenstichting gaat binnenkort samen met Rijkswaterstaat kijken of er nog een oplossing te bedenken is waardoor de boom gespaard kan blijven.
Lees hier informatie over donaties aan de Bomenstichting

Meer over:

eik, bomen, troeteleik
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.