Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Troeteleik van Ulvenhout

2 dec 2016
  •  
leestijd 1 minuten
troeteleik
Bijna iedereen kent hem: de oude eikenboom bij Ulvenhout. Al meer dan dertig jaar staat hij prominent in de middenberm van de A58. Maar de snelweg moet verbreed en voor de boom is geen plaats meer. Het protest groeit.
De Bomenstichting kondigde al meteen verzet aan, net als dertig jaar geleden. Toen werden veel bomen van landgoed Anneville gekapt voor de aanleg van de A58. De troeteleik bleef gespaard, omdat hij precies in de middenberm van de A58 stond. Nu is dat niet langer mogelijk, want de middenberm gaat gebruikt worden voor de verbreding van de snelweg. Omdat de boom meer dan 160 jaar oud is, is verplaatsing niet mogelijk. 
De Bomenstichting gaat binnenkort samen met Rijkswaterstaat kijken of er nog een oplossing te bedenken is waardoor de boom gespaard kan blijven.
Lees hier informatie over donaties aan de Bomenstichting

Meer over:

eik, bomen, troeteleik

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.