Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Tiny World van Joris van Alphen

  •  
18-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1332 keer bekeken
  •  
Joris van Alphen en de Tiny World

Joris van Alphen aan het werk voor de natuurserie Tiny World

© Aangeleverd door Joris van Alphen

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een hommel of een dwergmuis? Welke avonturen maken ze mee in deze tijd van vervuiling en klimaatverandering? Dat is het uitgangspunt van de natuurserie Tiny World van Apple. Vandaag gaat het tweede seizoen van start, met beelden gemaakt door een crew van 90 filmers, waaronder Joris van Alphen.

Hoofdrolspeler

Het is één van de grootste natuurseries die onlangs gemaakt is, vergelijkbaar met BBC’s Planet Earth II. In oktober vorig jaar ging het eerste seizoen van start. Wat er bijzonder aan is, behalve dat er weer allerlei nieuwe techniek aan te pas is gekomen, is vooral de manier van vertellen. Iedere aflevering vertelt het verhaal van een individueel dier dat van begin tot eind voor allerlei uitdagingen komt te staan.

Pijlgifkikker

Voor deze serie reisde Joris van Alphen naar Engeland, Frankrijk, Noorwegen, de Verenigde Staten en Costa Rica. In oktober kwam het eerste seizoen uit en daarin filmde hij vooral voor aflevering 2, Jungle. Hoofdpersoon hierin is een kleurig pijlgifkikkertje dat een boom beklimt om haar eitjes in een Bromelia te leggen.  Bekijk hier het achter de schermen filmpje.

Weidelandschap

Het tweede seizoen begint met een aflevering over een Noordwest Europees weidelandschap, waarin hij spinnen, vlinders en hommels filmde. Dat die het niet makkelijk hebben door de intensivering van die landbouw is duidelijk. Maar ook voor een cameraman is het niet eenvoudig om een vlinder of hommel die alle kanten op vliegt scherp in beeld te krijgen. Dat vraagt een goede voorbereiding, veel tijd en een kostbare highspeed camera (1000 beelden per seconde) waar je liever niet mee struikelt als je achter een insect aan moet hollen.

Antman

De avonturen van de kleine dieren worden met een voice over aan elkaar gepraat door Paul Rudd, die de rol van Ant-Man speelde in de gelijknamige film.Tiny World is te zien op de streamingdienst van Apple. Bekijk hieronder naar de trailer:

Meer over:

tiny world
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

WernerM
WernerM19 apr. 2021 - 19:22

In bovenstaand artikel is de link naar 't achter-de-schermen videofragment van Jos van Alphen niet te vinden. Jammer. En niet de eerste keer dat ik beloofde info van de Vroege Vogels uitzendingen niet kan vinden op de website.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.