Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Tarzan van de schapen_01_03_2012

  •  
01-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schrijver, kunstenaar en natuurliefhebber Jan Wolkers droomde als kleine jongen al van Texel. Het Verkade-album van Jac. P. Thijsse over Texel diende als inspiratiebron. Zijn biograaf, Onno Blom, heeft die liefdesgeschiedenis tussen Wolkers en het eiland nu beschreven in het boek "De Tarzan van de schapen".
Wolkers kwam er voor het eerst in de jaren zestig, en vond er het verloren paradijs van zijn jeugd terug. In 1980 vestigde hij zich op het eiland en bleef er wonen tot zijn laatste dag. Schrijver en biograaf Onno Blom heeft voor dit boek gebruik gemaakt van veel nieuw en niet eerder gepubliceerd materiaal uit Wolkers’ dagboeken en persoonlijke archief. Het boek is een ode aan Texel waar Jan Wolkers’ liefde voor de natuur tot volle bloei kwam.
De Tarzan van de schapen / Jan Wolkers & Texel
Gebonden met stofomslag, 160 pag., full colour, € 17,50.
Meer informatie over dit boek via boekhandel@hetopenboek.nl

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.