Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De sterren van 2008

  •  
28-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sterren.jpg
Vroege Vogels duikt in 2008 samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling in de sterrenkunde. Elke week kijken we wat voor bijzonders de sterrenhemel ons te bieden heeft. Welke planeten zijn het helderst te zien, wanneer is de eerstvolgende maansverduistering en hoe zit het met alle rondvliegende kometen die de aarde kunnen treffen. 2008 is voor Nederland ook een bijzonder jaar. 400 jaar geleden werd hier de telescoop uitgevonden.
Govert Schilling schrijft al tientallen jaren over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften en publiceerde ook tientallen boeken. In 1989 ontving hij samen met Wubbo Ockels de Simon-Stevinkijker voor zijn bijdragen aan de popularisering van de sterrenkunde. En in 2002 werd hij beloond met de Eureka!-oeuvreprijs. Zijn laatste boek, Big Bang voor in je binnenzak , kwam dit jaar uit. De laatste jaren houdt Govert Schilling een eigen website bij.
Sterrenkunde Jaarboek 2008
auteur: Govert Schilling
ISBN: 9789059562247
Uitgeverij Fontaine
prijs: € 16,90
Win een exemplaar van dat boek, door antwoord te geven op de vraag: om hoe laat gaat op 30 december 2007 de zon onder in de plaats Utrecht? We verloten vijf boeken.
Mail uw oplossing naar vroegevogels@vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.