Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De stekker is uit de elektrische Tuk Tuk Taxi

  •  
02-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
tuktuk_01.jpg
De Utrechtse elektrische Tuk Tuk Taxidienst, in augustus gelanceerd als milieubewust alternatief voor de reguliere taxi, is niet meer in gebruik. Volgens taxibedrijf Prestige zijn er nauwelijks oplaadpunten in de stad, waardoor het elektrische voertuig steeds bij de eigen garage in Nieuwegein moet worden opgeladen.
,,We rijden nu niet of nauwelijks losse taxiritjes, maar verhuren de tuktuk voornamelijk voor evenementen'', aldus manager Jaap Lageman van het taxibedrijf. In plaats van 3 euro per ritje, zoals bij de start van het project werd aangegeven, kost het huren van de Tuk Tuk Taxidienst nu ruim 100 euro voor een dagdeel.
De gemeente Utrecht stelt dat het taxibedrijf heeft aangegeven dat er pas in het voorjaar oplaadpunten nodig zijn. De gemeente is daarover in overleg met Prestige. ,,We plaatsen pas oplaadpunten als er vraag naar is'', aldus een woordvoerder. Prestige had echter gehoopt dat het allemaal wat sneller was gegaan, aldus Lageman.
Het bedrijf wil volgend jaar veertig elektrische taxi's in gebruik gaan nemen, waarvoor ook stroom nodig is in de binnenstad. Nu zijn er slechts drie oplaadpunten in een parkeergarage onder winkelcentrum Hoog Catherijne. De gemeente heeft in het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht het streven opgenomen om in 2011 driehonderd oplaadpunten in de stad te hebben.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.