Vroege Vogels

De stand van de vogels

  •  
29-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grauwe_gans_10.jpg
De jaarlijkse vogelbalans van Sovon Vogelonderzoek Nederland staat dit jaar voor een groot deel in het teken van ganzen. Geen bedreigde soort, maar wel volop in de belangstelling. Maar hoe gaat het met de overige vogelsoorten in Nederland, die nu nog algemeen zijn?
Sovon informatie
Zaterdag 30 november, vindt de Landelijke Dag van Sovon Vogelonderzoek Nederland plaats. De locatie, De Reehorst in Ede, is goed bereikbaar en centraal gelegen. De Landelijke Dag is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle vogeltellers en andere actieve natuurliefhebbers in Nederland. Ruim 2000 bezoekers komen ieder jaar naar de Landelijke Dag, die een platform biedt om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en nieuwe mensen te betrekken bij natuuronderzoek.
Er worden lezingen gehouden, er is een informatiemarkt met onder meer boeken, optiek, kunst en reizen en voor de kinderen is er een speciaal jeugdprogramma. Vrijwel alle grote natuurorganisaties zijn vertegenwoordigd met een eigen stand.
Tijdens de Sovondag kreeg boerenzwaluwonderzoeker Bennie van den Brink een Koninklijke onderscheiding. Hij werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.
foto: GertPaassen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.