Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De snoepwinkel van Miste

5 sep 2013
  •  
leestijd 1 minuten
152142687.OU5ANGXI.jpg
De Werkgroep voor Tertiaire en Kwartaire Geologie (WTKG) viert dit jaar het halve-eeuwfeest. Bij wijze van verjaardagspartijtje heeft de werkgroep in een weiland bij Miste, een buurtschap bij Winterswijk, een kuil gegraven van 25 bij 15 meter en 4 meter diep. Daarmee is een enorme schatkamer vol miljoenenjarenoude schelpen blootgelegd.
De komende week mogen leden van de werkgroep tegen betaling – die graafmachines zijn immers ook niet gratis - fossielen komen zoeken.
Deze 'Miste-actie' is meer dan alleen maar het bevredigen van de verzamelwoede van de paleontologen, benadrukt de voorzitter, Henk Mulder. Door het verzamelen van informatie uit de tijd dat Winterswijk aan een tropische kust lag, leer je immers ook van alles over de aarde van nu. 
Meer informatie over de WTKG staat hier .
Een fotoverslag van het graven van de kuil staat hier
Aanstaande dinsdag laten we in Vroege Vogels Televisie zien hoe ruim honderd leden van de werkgroep zich te buiten gaan in de Winterswijkse modder, op zoek naar dat ene bijzondere schelpje van 14 miljoen jaar oud ...

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.