Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De snoepwinkel van Miste

  •  
05-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152142687.OU5ANGXI.jpg
De Werkgroep voor Tertiaire en Kwartaire Geologie (WTKG) viert dit jaar het halve-eeuwfeest. Bij wijze van verjaardagspartijtje heeft de werkgroep in een weiland bij Miste, een buurtschap bij Winterswijk, een kuil gegraven van 25 bij 15 meter en 4 meter diep. Daarmee is een enorme schatkamer vol miljoenenjarenoude schelpen blootgelegd.
De komende week mogen leden van de werkgroep tegen betaling – die graafmachines zijn immers ook niet gratis - fossielen komen zoeken.
Deze 'Miste-actie' is meer dan alleen maar het bevredigen van de verzamelwoede van de paleontologen, benadrukt de voorzitter, Henk Mulder. Door het verzamelen van informatie uit de tijd dat Winterswijk aan een tropische kust lag, leer je immers ook van alles over de aarde van nu. 
Meer informatie over de WTKG staat hier .
Een fotoverslag van het graven van de kuil staat hier
Aanstaande dinsdag laten we in Vroege Vogels Televisie zien hoe ruim honderd leden van de werkgroep zich te buiten gaan in de Winterswijkse modder, op zoek naar dat ene bijzondere schelpje van 14 miljoen jaar oud ...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.