NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De rupsen van Merian

21 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
maria_sibylla_merian_mp
Het laatste boek van Maria Sibylla Merian, Metamorphosis Insectorum Surinamensium, kwam uit in 1705. Zij reisde hiervoor naar Suriname om onderzoek te doen naar de voortplanting en de ontwikkeling van insecten. Dit prachtige boek met 60 schitterende illustraties verscheen onlangs als facsimile.
Tegenwoordig wordt Merian beschouwd als een zeer begenadigd kunstenaar, maar ook als een empirische wetenschapper, die als een van de eersten het gangbare idee van het spontane ontstaan van insecten uit modder naar het rijk der fabelen verwees. In 2017 is het 300 jaar geleden dat zij overleed en zal haar werk herdacht worden met een grote internationale conferentie in Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.