Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De pieperboetiek

  •  
25-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
potatoes_01.jpg
De paarse Violetta, de rode Emmalie, de gevlekte Mayan Twilight of gewoon de Agria. Dit zijn allemaal aardappels. De pieper hoort bij de Nederlandse eetcultuur. In ons land worden tientallen soorten verbouwd. Toch vind je in de supermarkt slechts een paar soorten, een kruimige en vastkokende aardappel. En dat moet anders, dacht biologisch-dynamisch akkerbouwer Krispijn van den Dries. Dit weekend opent hij in Amsterdam de Pieperboetiek . In deze pop-up winkel zullen 30 verschillende, biologische en op Nederlandse bodem verbouwde aardappelsoorten te koop zijn.
Twee weken lang is op deze plek álles over de aardappel te vinden: van aardappelgeschiedenis tot aardappeltoekomst, van paarse friet tot regenboogchips. In de winkel is een tentoonstellingsruimte met daarin verschillende activiteiten, zoals een aardappeldebat, een lezing, aardappelkunstenaars, aardappelprofessors, aardappelchefs, aardappeltatoeëerders en aardappelbakkers uit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.