De paarse Violetta, de rode Emmalie, de gevlekte Mayan Twilight of gewoon de Agria. Dit zijn allemaal aardappels. De pieper hoort bij de Nederlandse eetcultuur. In ons land worden tientallen soorten verbouwd. Toch vind je in de supermarkt slechts een paar soorten, een kruimige en vastkokende aardappel. En dat moet anders, dacht biologisch-dynamisch akkerbouwer Krispijn van den Dries. Dit weekend opent hij in Amsterdam
de Pieperboetiek
. In deze pop-up winkel zullen 30 verschillende, biologische en op Nederlandse bodem verbouwde aardappelsoorten te koop zijn.
Twee weken lang is op deze plek álles over de aardappel te vinden: van aardappelgeschiedenis tot aardappeltoekomst, van paarse friet tot regenboogchips. In de winkel is een tentoonstellingsruimte met daarin verschillende activiteiten, zoals een aardappeldebat, een lezing, aardappelkunstenaars, aardappelprofessors, aardappelchefs, aardappeltatoeëerders en aardappelbakkers uit.