Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De Nieuwe Wildernis krijgt 'vervolg'

30 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
konikpaarden_-_jokenijenhuis.jpg

© Fotograaf: jokenijenhuis

De Oostvaardersplassen gaan een belangrijke rol spelen in een nieuwe natuurdocumentaire van de makers van internationale hits als Microcosmos en Oceans.
 Producenten Jacques Perrin en Jacques Cluzaud komen dit najaar naar Nederland om opnames te maken van de beroemde wilde konikpaarden in het bijzondere stukje natuur tussen Almere en Lelystad. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks vrijdag gemeld.
De Oostvaardersplassen kregen het afgelopen jaar bekendheid bij het grote publiek door de opmerkelijke natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis, die bijna 700.000 bezoekers naar de bioscoop trok.
Perrin en Cluzaud werken op dit moment aan een documentaire over wilde dieren op het Europese continent en benaderden de producent van De Nieuwe Wildernis om ook de konikpaarden in dit overzicht op te nemen.
Europese Wildernis
De nieuwe documentaire komt naar verwachting in 2015 in de Nederlandse bioscopen onder de naam De Europese Wildernis. In de film passeren behalve de paarden in de polder ook buffels, lynxen, wolven, beren, uilen, elanden en edelherten de revue, allemaal dieren die nog steeds in het wild in Europa te vinden zijn.
De Nieuwe Wildernis wordt zaterdag 21 juni nog een keer in de bioscoop vertoond op het Natuurfilmfestival van Vroege Vogels in Ede.
Bron: NU.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.