Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De nacht beleven in park Lauwersmeer

6 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Ooievaar in de maan

© Fotograaf: RuurdJellevdLeij

Het Nationaal Park Lauwersmeer heeft het predicaat Dark Sky Park gekregen. Het park in Groningen krijgt de titel omdat bezoekers er 's nachts welkom zijn om de duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien.
De International Dark Sky Association wil op deze manier de duisternis koesteren en beschermen. Echte duisternis wordt volgens de organisatie steeds zeldzamer, omdat in het Westen de nachtelijke verlichting toeneemt. Dieren zijn echter afhankelijk van de nacht en hebben duisternis nodig om te kunnen leven.
In 2015 werd de Boschplaat op Terschelling het eerste Dark Sky Park in Nederland. De IDA heeft wereldwijd nu 41 natuurparken en -reservaten aangeduid als Dark Sky-locatie. Daarvan liggen ongeveer de helft in de Verenigde Staten.
De provincie Groningen en Staatsbosbeheer hebben de aanvraag samen ingediend.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.