Vroege Vogels

Vleermuizen bij het Naardermeer

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
IMG_2822
Rondom Stadzigt ligt moerasbos en nat grasland , met een enorme rijkdom aan insecten. Voor de nachtrust en hun winterslaap kunnen deze zoogdieren terecht in diverse vleermuiskasten, waaronder die van Vroege Vogels. De vleermuiskast die VV heeft opgehangen bij Stadzigt is perfect Weet je, nu zijn er misschien soorten die eerst een paar kilometer moeten vliegen voor ze bij het Naardermeer zijn om te genieten van de insectenrijkdom. Allemaal verspilde energie, als je ook in een kast kunt slapen aan de rand van het Naardermeer natuurlijk!

Gewone dwergvleermuis en laatvlieger

Bij Stadzigt komen de volgende soorten voor: gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, laatvlieger en de rosse vleermuis. . Ook zijn er ooit de keutels van gewone grootoorvleermuizen gevonden, dus die komen mogelijkerwijs ook voor rond het Naardermeer.Bij de Naardermeer laten vooral  de laatvlieger en de gewone dwergvleermuis zich goed zien. De laatvlieger is groot en vliegt vrij hard, en heeft   een veel lagere toon dan de kleine dwergvleermuis.De dwergvleermuis is klein, met een spanwijdte van rond de 200 millimeter past dit zoogdiertje in een lucifersdoosje. De laatvlieger is een stuk groter, met uitgespreide vleugels zo'n 40 cm. Beide soorten overnachten en overwinteren in huizen en andere gebouwen.Waar de laatvlieger de snelheidsduivel is, zijn de ruige en kleine dwergvleermuis meer dwarrelaars. ' s Avonds zie je nog wel eens rond een lamp dwarrelen. De laatvlieger is echt een soort van de graslanden, het is een fors beest met forse  vleugels.
Bewaren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.