Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Krasse Knarren van de geologie

  •  
31-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
K5II0635_01.jpg
Vijftig jaar geleden werd de Werkgroep Tertiaire en Kwartaire Geologie opgericht door Ed de Vogel, Arie Janssen en Maarten van den Bosch. Als leden van de Jeugdbond voor Natuurstudie waren ze al druk met boren en speuren naar fossielen in de bodem van Winterswijk. Toen ze te oud waren geworden voor de jeugdbond wilden ze daarmee doorgaan; het begin van de WTKG.
Krasse Knarren
Vroege Vogels ging voor een 'sentimental journey' met de drie jonge honden van het eerste uur - nu Krasse Knarren - terug naar de oever van een beek bij Winterswijk waar het allemaal begon. Daar zetten ze nog één keer de boor in de bodem.
Net als de oprichters is de WTKG nog springlevend. Op de site vind je meer informatie over de werkgroep, bijvoorbeeld over de jubileum-opgraving die later dit jaar zal worden georganiseerd bij Miste, een buurtschap bij Winterswijk.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.