NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De Krasse Knarren van de geologie

31 mei 2013
  •  
leestijd 1 minuten
K5II0635_01.jpg
Vijftig jaar geleden werd de Werkgroep Tertiaire en Kwartaire Geologie opgericht door Ed de Vogel, Arie Janssen en Maarten van den Bosch. Als leden van de Jeugdbond voor Natuurstudie waren ze al druk met boren en speuren naar fossielen in de bodem van Winterswijk. Toen ze te oud waren geworden voor de jeugdbond wilden ze daarmee doorgaan; het begin van de WTKG.
Krasse Knarren
Vroege Vogels ging voor een 'sentimental journey' met de drie jonge honden van het eerste uur - nu Krasse Knarren - terug naar de oever van een beek bij Winterswijk waar het allemaal begon. Daar zetten ze nog één keer de boor in de bodem.
Net als de oprichters is de WTKG nog springlevend. Op de site vind je meer informatie over de werkgroep, bijvoorbeeld over de jubileum-opgraving die later dit jaar zal worden georganiseerd bij Miste, een buurtschap bij Winterswijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.