Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De komeet en Rosetta

  •  
01-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Komeet.jpg
Na een reis van tien jaar en een afstand van meer dan zes miljard kilometer komt de Europese ruimtesonde Rosetta woensdag aan op haar eindbestemming: De komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Het onbemande ruimtelaboratorium gaat een aantal maanden onderzoek doen aan het hemellichaam. Het moet informatie opleveren over het ontstaan van de aarde. Een gangbare theorie is namelijk dat kometen de belangrijkste bouwstenen van het leven op aarde brachten.
Rosetta is genoemd naar de Steen van Rosetta, die in 1799 gevonden werd in de buurt van de Egyptische plaats Rosetta. Deze steen vormde een belangrijke sleutel in het ontcijferen van Egyptische hiërogliefen.
In Vroege Vogels bespreekt wetenschapsjournalist Govert Schilling dit en meer belangrijk sterrenkundig nieuws. Verder geeft hij een verwachting van de sterrenhemel van de komende maand.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.