Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Klaverbankse wildernis

  •  
04-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klaverbank_02.jpg
Terwijl Greenpeace vorige maand actie voerde op de Noordzee dook een team van onderzoekers naar de Klaverbank. Daarbij werd een nieuwe soort voor Nederland ontdekt, de Gnathia dentate, een 3 tot 4 millimeter groot kreeftachtig schaaldiertje. Maar er is meer ontdekt. Een van de onderzoekers, Peter van Bragt van stichting Anemoon, komt zondag langs met net hele verhaal. 
De Gnathia dentata is een schaaldiertje dat oorspronkelijk bekend is van de de Noorse en Britse kust. De soort is nu ook al bekend van de Far Oer eilanden, Galicië, Roscoff op de Franse kust en de omgeving van het Duitse Helgoland.
De Klaverbank heeft een Natura-2000 status, maar er is al lange tijd onduidelijkheid over de bescherming. Volgens zowel Greenpeace als stichting Anemoon moet het natuurgebied volledig worden beschermd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.