Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De keus van Beus

  •  
20-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ruud van Beusekom van Vogelbescherming Nederland is ook in zijn vrije tijd druk met vogels. Hij verzamelt onder andere geluiden, liefst zonder brommertjes, vliegtuigen, of andere herrie op de achtergrond. Uit de shortlist met natuurgeluiden koos Ruud de nachtegaal als favoriet voor de Natuurgeluiden top 40.
Een van de bekendste Nederlandse zangvogels is ongetwijfeld de Nachtegaal. Omdat hij in het dichte struikgewas leeft en bovendien een onopvallend grijs en bruin verenkleed draagt, zullen echter maar weinig mensen oog in oog met hem gestaan hebben. De zang bestaat uit een serie herhaalde, losse tonen die worden afgewisseld met krachtige rollers en trillers.
Waar vogelfotografen elkaar (en hun publiek) vinden op sites als Birdpix , treffen geluidenjagers elkaar op xeno-canto. De eigen geluidenverzameling van Ruud van Beusekom staat hier

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.