Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Jeugd van tegenwoordig

  •  
15-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De jeugd van tegenwoordig  houdt zich bezig met een duurzame wereld. Dat bewijst de duurzaamheidsolympiade INESPO in Utrecht.
INESPO is dé internationale duurzaamheidsolympiade die jaarlijks in Nederland gehouden wordt. Zo’n 200 buitenlandse scholieren vanuit veertig verschillende landen waren de afgelopen week  in  Nederland  om hun oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken te presenteren. De bedoeling is de meest praktische en innovatieve oplossingen voor milieuproblemen te ontwikkelen. Nederland was ruim vertegenwoordigd met tien duurzaamheidsprojecten.  
Prijzen
De olympiade was  extra spannend  voor de Nederlandse deelnemers. Er was namelijk een mooie prijs te winnen.  Het beste project mag meedoen aan olympiades in het buitenland.
And the winner is…
Leerlingen van het Calvijn College in Goes gaan er met de prijs vandoor. Zij bedachten het project: WavEnergy. Een innovatieve manier om energie op te wekken uit de golven van de zee.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.