Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De Italiaanse chauffeuse

16 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
616612.png
Gelukkig valt er ook veel te lachen om de natuur. De Italiaanse chauffeuse is een bundeling van humoristische, soms venijnige verhalen van Nederlands bekendste vogelaar, Hans Dorrestijn. Met dezelfde finesse waarmee hij vogels determineert bekijkt hij ook de mensen om hem heen. In deze verhalenbundel zijn de mooiste verhalen uit Dorrestijns Vogelgids (2007), zijn Natuurgids (2010) en Duldeljo! (2012) samengebracht en aangevuld met twee nieuwe verhalen.
‘Aan de voormalige Grift (een riviertje waarvoor slome ambtenaren de nieuwe naam Vallei-rivier hadden bedacht) zat ik weer eens naar iets te kijken dat ik niet thuis kon brengen: een steltlopertje met veel wit onder de vleugels.' Dan weet je als doorgewinterde Dorrestijnlezer hoe na veel omzwervingen het verhaal eindigt: ‘Het steltlopertje bleef in nevelen gehuld.’

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar