Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De hertenvanger van Zandvoort

  •  
29-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
K7__1275.jpg
Iedere ochtend brengt Willem van der Sloot uit Zandvoort in alle vroegte de ontsnapte herten uit de Waterleidingduinen 'terug naar huis'. Wat gaat hij doen nu de provincie heeft besloten om een flink deel van de herten af te schieten?
Makkelijk ontsnappen
Het grootste deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen, tussen Zandvoort en Noordwijkerhout, is afgezet met een hoog hek. Maar langs de zeereep is een stuk waar de dieren nog makkelijk naar buiten kunnen. Ze doen zich dan ook iedere nacht tegoed aan de planten uit de Zandvoortse tuintjes.
Om ongelukken met loslopende honden of met het verkeer te voorkomen, trekt Van der Sloot iedere ochtend, ruim voor zonsopkomst erop uit, om de dieren terug te drijven naar het duin.
Afschot
Na vele jaren discussie heeft de Provincie inmiddels besloten dat een flink deel va de herten uit de 'AWD' afgeschoten zal worden. De beheerders, en ook onderzoekers van planten, insecten en vlinders geven aan dat er sprake is van ernstige overbegrazing in het gebied. Het aantal van 3600 dieren nu, moet worden teruggebracht tot onder de duizend.
Van der Sloot is daar mordicus op tegen, en ook de Faunabescherming en de Partij voor de Dieren maken zich op voor een gang naar de rechter ...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.