Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De grutto

30 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
De-grutto-640x420
Vijf Nederlandse natuurboeken zijn  in de race voor de Jan Wolkers Prijs 2016 voor het beste Nederlandse natuurboek. Stuk voor stuk zijn het groene pareltjes. Vroege Vogels besteedt elke week aandacht aan één van deze genomineerde boeken, met mensen die erdoor geinspireerd zijn geraakt. Deze week "De grutto" van Albert Beintema.
Zanger, tekstschrijver en componist Syb van der Ploeg was al ambassadeur van de grutto, die vorig jaar tot nationale vogel werd gekozen. Hij schreef speciaal daarvoor het Gruttolied, "De koning van de weide". Het lag dus voor de hand dat Syb van der Ploeg ook de ambassadeur zou worden van het boek "De grutto". "Een must voor elke vogelliefhebber, en bovendien leest het als een avonturenboek", aldus Van der Ploeg.

Schrijf een vers over de grutto en win

Elke week organiseren we een wedstrijd rondom het thema van het genomineerde boek. Deze week kun je het boek winnen door een mooi versje in te sturen met als thema de grutto. Van een gedichtje tot een limerick of haiku. Laat je fantasie de vrije loop en verras ons. Wie weet hoor je jouw vers in de uitzending terug!

Hoe werkt het?

  • Maak een mooie versje.
  • Stuur het vers per mail naar vroegevogels[at]vara.nl voor vrijdag 7 oktober.
  • Of stuur het per post op voor donderdag 6 oktober naar:  Postbus 175
    1200 AD Hilversum
    tab Vroege Vogels
Postbus 175
1200 AD Hilversum
tab Vroege Vogels
Vorige week hielden we een fotowedstrijd met als thema kreeftachtigen. Bekijk hier de winnaar.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.