Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Groene kieswijzer_16_08_2012

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op 12 september kunnen we weer met zijn allen naar de stembus. Vrijwel alle politieke partijen uit de Tweede Kamer hebben inmiddels een verkiezingsprogramma gepresenteerd. Veel aandacht voor veiligheid, zorg en natuurlijk de economische en financiële crisis. Maar wat willen de heren en dames politici op het gebied van natuur en milieu?
Stichting Natuur en Milieu presenteert zondag de Groene Kieswijzer. Aan de hand van 15 stellingen over energie, dierenwelzijn, natuur en milieu kan je bepalen welke politieke partij het beste bij je past.
Bij de Europese verkiezingen in 2009 lanceerden de natuur- en milieubeschermingsorganisaties voor het eerst een groene kieswijzer. Met uitzondering van de PVV werkten alle partijen in de Tweede Kamer toen mee aan de analyse van de verkiezingsprogramma’s. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 werd de kieswijzer door 50.000 mensen gebruikt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.