Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De fantasierijke nachtegaal

  •  
03-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bent u geboren tussen 8 juli en 4 augustus? Dan bent u volgens de Keltische vogelkalender een nachtegaal: "Zijn weinig indrukwekkende uiterlijk verbergt een imposante persoonlijkheid, die tijd nodig heeft om zich te ontvouwen."
Girbe Buist schreef een leuk boekje over de vogels die volgens de oude Kelten bij mensen horen, zoals volgens anderen sterrenbeelden iets over het karakter zeggen.
Voor de Kelten waren vogels hele wijze dieren waar men veel van kon leren. Ze komen in alle Keltische mythen voor en zijn in het bezit van bovennatuurlijke vermogens. Vogels symboliseren vaak de ziel die naar de onderwereld vliegt en van de meeste vogels werd gedacht dat ze tussen de werelden heen en weer konden reizen. Dat komt wellicht doordat zij al vliegend een groot deel van hun tijd doorbrengen tussen hemel en aarde.
"Wat vogels over mensen vertellen"
Dit boekje over de Keltische vogelsymboliek is geschreven door Girbe Buist.
Het  is voor € 6,50 (exclusief verzendkosten) te bestellen door een mail te sturen of te bellen met 038 - 4225030 (tijdens kantooruren).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.