Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De eerste vastgelegde wolf | Door de lens van

  •  
28-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3502 keer bekeken
  •  

Halverwege maart 2018 was Annie Snijder van Oosten de eerste die een zelfgemaakt foto van een wolf plaatste op de Vroege Vogels-website. “Ik was stomverbaasd dat ik de eerste was”, vertelt ze.

Tijdens het fotograferen van reeën kwam Annie een kennis tegen die haar vertelde  dat ze een wolf had gezien. De wolf  wandelde langs de grensstreek bij Barger-compascuum. Annie geloofde het niet gelijk: “Ik vroeg of ze wel zeker wisten dat het geen herdershond was.”  

wolf

Goed in beeld

Maar toen zagen ze de wolf in de verte lopen. Annie had haar camera nog in de hand en maakte foto’s en video’s. Ze bleef op haar camerascherm kijken, zodat ze zeker wist dat de wolf goed in beeld was. Ze zag gelijk dat het geen herdershond was, doordat de wolf in een rechte lijn liep en geen 'loopje' had zoals honden dat hebben. “Het was een geweldige ervaring, zoiets vergeet je nooit meer”, zegt ze.  Het filmpje dat ze ook hadden gemaakt, hebben ze laten bekijken door deskundigen van Wolveninnederland.nl en die hebben de waarneming bevestigd.

De wolf.  Fotograaf: Annie Snijder van Oosten

De wolf die Annie heeft gefotografeerd.

© Fotograaf: Annie Snijder van Oosten

De natuurfotopagina van Vroege Vogels bestaat sinds 2005. Kijkers, luisteraars en volgers van Vroege Vogels kunnen hier hun eigen natuurfoto’s uploaden. Wie zijn deze fotografen? In de videoserie ‘Door de lens van’ bezoeken we acht fotografen. Bekijk alle video’s van ‘Door de lens van’ op ons YouTube-account!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.