NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

De dodelijkste vijf

14 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Zandloopkever_1.jpg
Wat zijn de meest brute dieren van onze zandgronden? Met die vraag in het achterhoofd maakte entomoloog René Krekels een top vijf. Het gaat om de meest dodelijke insecten van het zandpad.
Volgens Krekels hoef je helemaal niet naar Afrika om moord en doodslag te zien. Ook op de Drenthse heide wemelt het van de bloeddorstige insecten. 
Zondag in Vroege Vogels geen verhaal over witte haaien, wurgslangen of malariamuggen. Maar over de bijenwolf, de rupsendoder, de spinnendoder, de zandloopkever en de mierenleeuw. Deze vijf zijn overigens niet gevaarlijk voor de mens.
Zaterdag 23 januari houdt René Krekels een lezing over de dodelijkste vijf van het zandpad, op de landelijke EIS-dag  in Leiden Het thema: gewelddadige insecten. Iedereen is welkom vanaf 10:00 uur.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.