Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Bronsttijd, mijn eerste radio opname

  •  
29-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edelhert_14.jpg
De laatste zonnestralen scheren langs de bomen, langzaam snuif ik de kruidige boslucht op. Licht gespannen sluip ik achter Cynthia Berendsen en Menno van der Hoeven aan over de Veluwezoom. Plots horen wij vanachter de bomen een waar gebulder, een oer geluid, de Bronsttijd is begonnen.
Op een prachtige dinsdagavond ga ik met Menno en Cynthia mee om mijn eerste reportage voor Vroege Vogels te maken. Zij zijn vrijwilligers voor Natuurmonumenten, die tijdens de Bronsttijd het publiek in goede banen moeten leiden, zodat de herten rustig om de hindes kunnen vechten. Hiervoor gaan wij naar het uitkijkpunt de Elsberg, met een wijd zicht over de Rheder- en Worth-Rhederweide, vanwaar het burlen goed te horen is.
Met een geleende recorder van de facilitaire afdeling, extra batterijen en een handboek, volg ik Menno en Cynthia terwijl zij toezicht houden op de Edelherten…
Esther van der Hoeven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.